Sunday, February 8, 2009

Ke mana selepas ini?


Assalamualaikum...

hm, aku kembali bersama beberapa persoalan yang sentiasa dipersoalkan dalam persoalan-persoalan sekitar kehidupan aku...

hm...

Ke mana kita semua jika tidak ke sana?

Ke "sana"...tak faham?

Fikirkan sejenak...laluan apakah yang telah kamu semua pilih sekarang?

Ke mana laluan itu membawa anda?

Apakah yang anda telah jumpa di sepanjang laluan yang telah anda lalui?

Ye...laluan...laluan hidup anda sekarang...

hm...bayangkan...
jika apa yang anda lalui sekarang berpenghujung... dan tiada cabangnya...

anda temui jalan buntu...
dan seterusnya,mati kutu...camne?

hm...justeru, cuba fikirkan...kemana anda jika anda gagal dalam hidup yang anda pilih sekarang?

anda sekarang tengah kerja? tapi hilang kerja...
tengah study kat oversea? tapi kene balik 'Kampung' sebab tak perform...
nak buat degree kat IPT? tapi pointer tak cukup nak proceed...
dah terlanjur dengan pasangan? tapi pasangan da jemu dengan anda...
tengah syok berpasangan? tapi rupanya salah seorang tak jujur...

Camne?

hm...ak tak nak buat pape...cuma aku nak anda semua berfikir...

aku pun berfikir gak...jangan risau...

ok lah...

itu je...

Assalamualaikum~

1 comment:

adaliciOus said...

ke mana selepas ini?
planning & set target.
penting tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...